Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

14 december 2021 | 09:00

Gåshudsnivå på första teaserklippet från storsatsningen "UFO Sweden"

Crazy Pictures ger oss en tjuvtitt på en av nästa års mest ambitiösa svenska långfilmer, med ett saftigt teaserklipp på 90 sekunder.
När MovieZine i somras kunde avslöja att Crazy Pictures nästa långfilm skulle bli "UFO Sweden" så berättade Olle Tholén, en av filmkollektivets originalmedlemmar, lite mer utförligt om hur vi tittare skulle släppas in i deras nya berättelse.
 
- Vi kommer in i vår berättelse från en ung tjejs perspektiv, en tonårsrebell som åker runt på sin trimmade moped och inte känner sig hemma någonstans sedan hennes pappa försvann spårlöst 8 år tidigare. Men en sen kväll förändras allt - en bil som är identisk med hennes pappas kraschar genom taket på en lada. Enligt henne själv så råder det ingen tvekan om att det är pappas bil - men ingen vill tro henne, ingen förutom källarlokalsföreningen UFO Sweden. 
 
I det första klippet verkar det vara just den kvällen, den där som alltså kommer att förändra allt för huvudkaraktären Denise, som vi tittare nu får ta del av.
 
 
Och redan nu tycks man kunna se de utlovade vibbarna av allt från "Stranger Things", "True Detective", "Arkiv X" och "Interstellar", titlar som filmkollektivet tidigare lyft fram som inspiration för deras äventyr i Norrköping 1996. 
 
Det är många läsare som har kommenterat våra tidigare artiklar om "UFO Sweden" och uttryckt sina förhoppningar kring den kommande "äventyrsfilmen för vuxna" - och mina egna förhoppningar dubblades just i takt med gåshuden. Görs det verkligen sån här film i Sverige? Äntligen! Nu återstår det bara att se om även resten av filmen kommer att leva upp till våra höga förväntningar.
 

Ännu en skådespelare ansluter till filmen

 
Oskar Töringe som Magnus i "Tunna blå linjen". Foto: SVT. 
 
I gårdagens intervjulkalender utnämnde Crazy Pictures "Tunna blå linjen" till sin favoritserie från 2021. MovieZine kan nu även bekräfta att en av just den seriens huvudrollsinnehavare, Oskar Töringe, är klar för den bärande rollen som karaktären Uno. Han ansluter därmed till filmen som redan har knutit till sig skådespelare som Inez Dahl Torhaug (Denise), Jesper Barkselius (Lennart), Eva Melander och Sara Shirpey i stora roller. Även Håkan Ehn, Isabelle Kyed, Mathias Lithner och Niklas Kvarnbo Jönsson dyker upp framför kameran.
 
Inspelningarna av "UFO Sweden" är nästan helt färdiga, man har fortfarande några få nyckelscener att spela in precis i början av 2022. Men har redan börjat bearbeta de färdiginspelade delarna. Vilket nog är smart, med tanke på att premiären bara är ett år bort. Och för alla som känner till Crazy Pictures, så står det givetvis klart att det knappast är filmens enda krasch eller actionsekvens som dök upp i teaserklippet här ovan.
 
I samband med teasersläppet passar filmkollektivet även på att släppa några fler bilder från inspelningarna av "UFO Sweden" (foton: Wepix):
 
 
"UFO Sweden" produceras av Crazy Pictures i samproduktion med SF Studios, Film i Väst och SVT och med stöd från Norrköpings filmfond, Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueras av SF Studios i Norden. Biopremiären är satt till juldagen, den 25 december 2022.
 

Läs också: Fartfylld polisjakt under inspelningarna av "UFO Sweden"

 
Vad tyckte du om den första teasern till "UFO Sweden"? Kommentera gärna nedan!
| 14 december 2021 09:00 |