Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

12 oktober 2021 | 10:00

Fartfylld polisjakt under inspelningarna av "UFO Sweden"

Crazy Pictures har redan spelat in hälften av det nya storfilms-äventyret "UFO Sweden".
MovieZine har återigen besökt inspelningarna av "UFO Sweden", en av nästa års största och mest ambitiösa nya svenska långfilmer. Efter att tidigare varit på plats och tagit tempen under den första inspelningsdagen, har vi nu fått besöka en väloljad maskin under en av filmens nattinspelningar.
 
Den senaste veckan har Crazy Pictures nämligen stängt ned delar av centrala Norrköping under nätterna, för att kunna spela in en fartfylld polisjakt genom staden.  
 

Ett riskfyllt äventyr långt utanför lagens gränser

 
Large 2c991c7adfd7ec89688564049e3f05ef polis
MovieZine var på plats under inspelningarna av biljakten genom Norrköping. Foto: Wepix.
 
Handlingen i "UFO Sweden" utspelar sig 1996 i Norrköping och kretsar kring den fosterhemsplacerade tonårsrebellen Denise, som misstänker att hennes pappa inte alls är död... utan kidnappad av UFO:n. När ingen annan tror på henne så tar hon hjälp av en lokal UFO-förening, för att försöka ta redan på sanningen. Det visar sig leda till ett riskfyllt äventyr som tar både henne och resten av gänget långt utanför lagens gränser - in i en värld fylld av UFO-expeditioner, konspirationer och alternativ vetenskap. 
 
Baserat på vad vi kan se på de nya bilderna från inspelningen, så verkar det utan tvekan som att Crazy Pictures kommer att lyckas leverera åtminstone på löftet om ett äventyr utanför lagens gränser. Särskilt om du frågar stuntmännen som fick kasta sig undan bilarna (om och om igen).
 

Halva filmen har redan spelats in

 
Crazy Pictures-medlemmen Victor Danell under inspelningarna. Foto:  Jonatan Blomberg.
 
- Det har gått över förväntan hittills. Vi har hållit på sedan i slutet av augusti och har nu hunnit spela in ungefär hälften av filmen. Vi tappade en dag på grund av regnet den här veckan, men det var första gången. Stuntteamet och alla andra har jobbat på fantastiskt bra nu, så jag är jättenöjd. Vi har bara Jesper och Inez på plats bland skådespelarna i natt, det är med andra ord en förhållandevis lugn inspelningsnatt mellan stunten ändå, berättar Crazy Pictures-medlemmen Victor Danell.
 
- Nästa vecka kommer vi att spela in några av filmens mest tekniskt krävande och komplicerade scener, vid vattnet. Där har vi varit tvungna att bygga upp riggar och andra anordningar för att få allt att fungera... eftersom vi vill använda oss av praktiska effekter i så stor mån som möjligt. Då kommer en stor del av skådespelarna att finnas med på plats samtidigt också, så det kommer vara många bollar i luften nästa vecka. 
 

Biopremiären är satt till juldagen 2022

 
Large 2c991c7adfd7ec89688564049e3f05ef jesper 20och 20inez
Jesper Barkselius och Inez Dahl Torhaug är klara för huvudrollerna i filmen. Foto: Wepix
 
"UFO Sweden" produceras av Crazy Pictures i samproduktion med SF Studios, Film i Väst och SVT och med stöd från Norrköpings filmfond, Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueras av SF Studios i Norden. Biopremiären är satt till juldagen, den 25 december 2022.
 

Läs också: Crazy Pictures avslöjar vilka skådespelare som ska leda "UFO Sweden"

 
Är du peppad på att få ge "UFO Sweden" en chans under julen 2022? Kommentera gärna nedan!
| 12 oktober 2021 10:00 |