Film

Skribent

Jonatan Blomberg

23 september 2021 | 11:00

Crazy Pictures avslöjar vilka skådespelare som ska leda "UFO Sweden"

Inez Dahl Torhaug långfilmsdebuterar i huvudrollen, men stöttas bland annat av den rutinerade skådespelerskan och tvåfaldiga Guldbaggevinnaren Eva Melander.
MovieZine har tidigare rapporterat om vad Crazy Pictures nya långfilm "UFO Sweden" kommer att handla om och besökte även nyligen inspelningarna. Nu har det blivit dags att få en första titt på vilka skådespelare som har knipit storfilm-äventyrets ledande roller.
 
Handlingen utspelar sig 1996 i Norrköping och kretsar kring den fosterhemsplacerade tonårsrebellen Denise, som misstänker att hennes pappa inte alls är död... utan kidnappad av UFO:n. När ingen annan tror på henne så tar hon hjälp av en lokal UFO-förening, för att försöka ta redan på sanningen. Det visar sig leda till ett riskfyllt äventyr som tar gänget långt utanför lagens gränser och in i en värld fylld av UFO-expeditioner, konspirationer och alternativ vetenskap.
 

"Vi blev golvade av hennes närvaro"

 
Inez Dahl Torhaug under inspelningarna av "UFO Sweden". Foto: Wepix (samtliga bilder i artikeln). 
 
I huvudrollen som Denise så kommer vi att få se skådespelerskan Inez Dahl Torhaug, som nyligen även imponerat i en av nyckelrollerna under den andra säsongen av "Det som göms i snö".
 
- Det var enormt spännande när vår rollsättare påbörjade arbetet med att hitta Denise och vi var inställda på en lång och svår process. Denise är en karaktär som måste bära större delen av filmen på sina axlar så det var av oerhörd vikt att hitta rätt. Därför blev vi enormt lättade när vi såg bandet som Inez skickade in, det var ju hon, det var så självklart. Vi blev golvade av hennes närvaro och visste direkt att hon var exakt det vi letat efter, säger Olle Tholén på Crazy Pictures. 
 
Vid sidan om huvudrollen så kommer vi även att få se skådespelaren och Crazy Pictures-veteranen Jesper Barkselius, som axlade en av huvudrollerna i filmkollektivets första långfilm "Den blomstertid nu kommer", i en av filmens största roller. Den tvåfaldiga Guldbaggevinnaren Eva Melander ("Gräns", "Deg") och skådespelerskan Sara Shirpey ("Top Dog", "Alex") är också klara för två av filmens nyckelroller. 
 
- När jag läste manuset blev jag sjukt taggad, det här är verkligen ett så stort och unikt projekt. Det är också jättespännande att få chansen att spela en så stark och häftig karaktär som Denise och att dessutom få göra allt detta tillsammans med Crazy Pictures gör att jag alltid lämnar inspelningen med ett leende på läpparna, berättar Inez Dahl Torhaug.
 
Vi får även ta del av ett gäng helt nya bilder, från en av filmens många natt-inspelningar:
 
Large c104181a1340dcdb79a629eb04532e04 ufosweden bild6 fotocred wepix
Large c104181a1340dcdb79a629eb04532e04 ufosweden bild4 fotocred wepix
 
 
Visst ser det väl ändå ut som att skådespelarna tycks bevittna något oförklarligt där ute i månljuset? Men det återstår att se exat vad det är dem tittar på. Lyckligtvis släpps "UFO Sweden" på bio redan under julen 2022, så då får vi förhoppningsvis svaret på både den frågan och mycket mer.
 
"UFO Sweden" produceras av Crazy Pictures i samproduktion med SF Studios, Film i Väst och SVT och med stöd från Norrköpings filmfond, Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueras av SF Studios i Norden.
 

Läs också: Crazy Pictures är officiellt igång med inspelningarna av "UFO Sweden"

 
Är du peppad på att få se vad Crazy Pictures kommer att hitta på med "UFO Sweden"? Kommentera gärna nedan!
| 23 september 2021 11:00 |