Serie

Skribent

MovieZine

26 november 2019 | 12:30

Trailerpremiär: ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet”

Robert Gustafsson spelar den världskände detektiven i C More och TV4:s nya äventyrsserie.
Robert Gustafsson iklär sig rollen som detektiven Ture Sventon i ett familjevänligt äventyr i sex delar. Därmed dammar man av bokkaraktären som debuterade i Åke Holmbergs romaner redan 1948. Filmer som "Indiana Jones", "Tillbaka till framtiden" och "Tintin" har varit inspirationer för "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet".
 
- Serien utspelar sig i nutid, men vi har att göra med en excentriker. Vi har tagit Ture från dåtid till nutid, genom att rycka honom ur sin dvala, på grund av att Vessla planerar att begå det perfekta brottet - och det finns ingen annan än Ture som förstår vad han tänker göra och som kan stoppa det i tid. Det handlar inte om något småbrott längre utan nu är det hela världen som är hotad. Det är mycket mer James Bond än vad det är "Den mystiskt försvunnna diamanten" så att säga, berättade Gustafsson för MovieZine under inspelningen.
 
 
Nordpolen 2019. Ett gammalt ångfartyg hittas infruset i isen, som enligt myten försvann i den så kallade ”Bermuda-Triangeln". Strax efteråt försvinner den ökände förbrytaren Ville Vessla (Johan Glans) från sin fängelsecell, spårlöst.

I Lingonboda, långt från dessa mystiska händelser, har de två 10-åriga tjejerna Siv (Melina Lindskog Pascalidou) och Gittan (Cornelia Riddez) just lärt känna varandra. Siv är nyinflyttad och bor granne med en märklig hyresgäst, som inte vill bli störd. Detta visar sig vara en viss detektiv, med en flygande matta… Nämligen den legendariska Ture Sventon (Robert Gustafsson).

När två poliser söker upp Ture och berättar om Vesslas försvinnande, börjar en jakt som leder den udda trion till London, öknen i konungarnas dal, tunnlarna under Paris och ut på världshaven, för att få svar på ett av de största mysterierna av dem alla. Nämligen: vad döljer sig i vattnet under ”Bermuda-Triangeln”?
 
 
I övriga roller syns bland andra Helena Bergström, Suzanne Reuter, Michael Segerström, Hanna Hedlund och Jesper Barkselius.
 
Serien har premiär 6 december på C More och 21 december på TV4.
| 26 november 2019 12:30 |