Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 juli 2019 | 22:00

Trailerpremiär! Action på höga höjder i "Top Gun: Maverick"

Tom Cruise är tillbaka i pilotsätet sommaren 2020.
Nästa sommar återvänder Tom Cruise till en av sina ikoniska actionroller (och det har ju blivit en del såna genom åren). Det är dags att återse den våghalsige piloten Maverick, 34 år efter att Tony Scotts "Top Gun" blev en gigantisk biosuccé.
 
I den första trailern till "Top Gun: Maverick" ser vi att inte mycket har förändrats. Det är fortfarande full fart och höga höjder som gäller för den stuntgalne skådisen. Kolla in:
 
 
"Top Gun"-uppföljaren regisseras av Joseph Kosinski, känd för bland annat "Tron: Legacy" och sci-fi-filmen "Oblivion" med Tompa.
 
I rollistan möter vi bland andra Ed Harris, Jennifer Connelly, Miles Teller, Glen Powell och Jon Hamm, men självklart också Mavericks wingman spelad av Val Kilmer.
 
Hamm berättar för Cinemablend att filmen kommer bjuda på rätt otroliga actionscener i luften, filmade med den senaste teknologin:
 
- De använder teknologi vi aldrig tidigare sett. Vi spelar in i 6K, tror jag. Det är otroligt högupplöst. Flygfotot är häpnadsväckande, och det är mest praktiska effekter. Inte mycket CG.
 
"Top Gun: Maverick" landar på bio 17 juli 2020.
| 18 juli 2019 22:00 |