Serie

Skribent

Alexander Kardelo

15 januari 2018 | 15:00

Trailerpremiär: Möt Stella Blomkvist, din nya deckardrog

Som "Sherlock" fast sexigt. Som film-noir men i neonfärger. Den isländska deckarserien "Stella Blómkvist" får premiär på Viaplay den 9 februari - missa inte!
Viaplay har släppt den första trailern till "Stella Blomkvist", en isländsk crimeserie i sex delar. Vi har också fått veta när exakt den snygga och skarpa deckardrottningen kliver in i tv-rutan: den 9 februari blir det premiär.
 
Heida Reed spelar titelrollen, som för islänningarna är känd från en serie böcker. Hela Island spekulerar över identiteten på författaren, men än så länge har hen lyckats hålla sig under radarn i många år. I böckerna, och tv-serien, är Stella Blomkvist en advokat med fallenhet för att lägga näsan i blöt. Orädd far hon fram genom maktens korridorer och avslöjar konspirationer, medan listan på hennes fiender blir allt längre. Kolla in den första trailern:
 
 
Jag fick möjlighet att förhandstitta på de två första avsnitten under hösten, och kan starkt rekommendera "Stella Blomkvist" för alla som tröttnat på grådaskiga nordic noir-filmer och -serier. Serien har en rapp stil och humor som påminner om "Sherlock" och en djärv färgskala vi sällan ser i skandinaviska produktioner. En enormt underhållande deckare med en cool huvudperson, som jag ser fram emot att följa vidare i vår!
 
Vad tycker ni om trailern? Kommer ni ge serien en chans?
| 15 januari 2018 15:00 |