Film

Skribent

MovieZine

17 februari 2022 | 18:30

Trailerpremiär: "Elvis" intar scenen i Baz Luhrmanns biopic

Regissören bakom "Moulin Rouge!" och "Den store Gatsby" skildrar en rockikons liv.
Oscarsnominerade filmskaparen Baz Luhrmann brukar förtrolla sin publik med vackra kärlekssagor som är larger-than-life, från "Romeo & Julia" till "Moulin Rouge!" och "Den store Gatsby". 
 
Nu riktar han rampljuset mot den ikoniske flickidolen och rockstjärnan Elvis Presley, vars genombrott på 1950-talet står runt hörnet när filmen "Elvis" tar sin början. I trailern ser vi den unge sångaren imponera på sin första publik i Tennessee, och sedan möta överste Tom Parker som ska bli hans manager. Austin Butler och Tom Hanks gör huvudrollerna. Den sistnämnde fungerar som något av filmens berättare.
 
 
Berättelsen fördjupar sig i den komplexa dynamiken mellan Presley och Parker som sträcker sig över 20 år, från Presleys uppgång och berömmelse till hans oöverträffade stjärnstatus. Men vi ska kanske inte förvänta oss en klassisk biopic här:
 
- De stora historieberättarna, som Shakespeare, de gjorde inte biografier. Vad de gjorde var att de tog ett liv och använde det som en målarduk för att utförska större idéer- Elvis liv är ett utmärkt canvas för att utforska Amerika under 50- och 60-talet, hans liv stod kulturellt sett i centrum, säger Luhrmann till EW.com.
 
"Elvis" får svensk biopremiär den 24 juni.
| 17 februari 2022 18:30 |