Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 mars 2017 | 18:45

Trailerpremiär: Manga-serien ”Death Note” har blivit film

”Blair Witch”-regissören Adam Wingard tar japansk skräckmanga till Netflix. Här är den första teasern.
Skräckregissören Adam Wingard har haft stora framgångar med filmer som ”The Guest” och ”You’re Next”. I höstas återupplivade han ”Blair Witch” för en ny generation, och snart är det dags för mer kalla kårar. Den 25 augusti släpps hans filmatisering (amerikanisering) av japanska ”Death Note” på Netflix.

I filmen ser vi Nat Wolff (”Paper Towns”) som Light Turner, en high school-grabb som kommer över en anteckningsbok med mystiska krafter. Den här boken kan döda - allt han behöver är att skriva ner namnet på den han vill ska dö. Light blir beroende av sin nya makt över liv och död, men vad händer när dödsguden Ryuk dyker upp? 

Kolla in den första teaser-trailern:


Förutom Nat Wolff ser vi Lakeith Stanfield som L, Shea Whigham som James Turner och Margaret Qualley som Mia, medan Willem Dafoe lånar ut sin röst till Ryuk.

- Vår vision för ”Death Note” har alltid varit att filma den fängslande historien för alla manga-fans och att introducera världen till detta mörka, mystiska mästerverk, säger producenterna Roy Lee och Dan Lin i ett pressmeddelande.

Netflix har varit snabba på att plocka upp spännande indie-filmer mitt framför ögonen på de mer traditionella distributörerna. Några andra exempel på kommande Netflix-filmer under 2017 är ”Okja” av Joon-ho Bong och ”Mute” av Duncan Jones. Filmerna missar därmed biopremiär, på gott och ont, för vi kan istället se dem hemma samtidigt som resten av världen.

Ni som läst "Death Note", hur känner ni inför trailern? Kommentera nedan.
| 22 mars 2017 18:45 |