Serie

Skribent

Alexander Kardelo

11 april 2024 | 20:00

Trailerpremiär: ”Dark Matter” är nästa stora sci-fi-serie från Apple

Joel Edgerton spelar professorn som hamnar i en mardröm - en alternativ version av hans liv.
Apple TV+ har imponerat både på kritiker och tittare med välgjorda och påkostade science fiction-serier. I vår kommer ännu en.
 
I "Dark Matter" följer vi Jason Dessen (Joel Edgerton), en fysiker och professor vars sköna familjeliv plötsligt tar en annan vändning. När han en kväll kidnappas på Chicagos gator vaknar han upp i en annan verklighet, en alternativ version av hans liv. Hemma väntar en främmande kvinna, och han försöker att pussla ihop vad som egentligen har hänt. I rollistan finns också Jennifer Connelly, Alice Braga och Jimmi Simpson. 
 
Trailern avslöjar kanske lite för mycket av historien, men jag erkänner - jag är redan hooked på detta. Det känns som mardrömsversionen av "Sliding Doors" - vem skulle du kunna vara om ditt liv tog en annan vändning?
 
Att boken av Blake Crouch kallas för "en av årtiondets bästa sci-fi-romaner" gör inte saken sämre. MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg lyfter också fram "Dark Matter" som ett av sina tv-tips hos Apple i vår.
 
De två första avsnitten (av nio) kan streamas på Apple TV+ den 8 maj.
 
 
På samma streamingtjänst hittas sen tidigare flera ambitiösa science fiction-serier. (Bonus: de har också den goda smaken att sätta svenskar i huvudrollerna!) Vi gillar sen tidigare "Silo" med Rebecca Ferguson, "Konstellation" med Noomi Rapace och "For All Mankind" med Joel Kinnaman.
 
Nämnas bör också "Foundation" där Mikael Persbrandt hade en liten roll innan han hoppade av.
| 11 april 2024 20:00 |