Serie

Skribent

Alexander Svensson

23 mars 2024 | 17:00

Mikael Persbrandt lämnar stor sci-fi-serie - ersätts av "Game of Thrones"-skådis

Persbrandt gjorde ett kort inhopp som en blivande storskurk i seriens andra säsong, men nu lämnar han rollen.
Tredje säsongen av Apples sci-fi-drama “Foundation” är under produktion, och med det kommer den tråkiga nyheten att vår svenske nationalklenod Mikael Persbrandt inte återvänder till serien som storskurken The Mule/The Warlord, en roll som han kort spelade i säsong 2.
 
Det verkar dock som rollen som The Mule kräver en skandinav, för man har nämligen fått in danske Pilou Asbæk (“Game of Thrones”, “Aquaman and the Lost Kingdom”) för att ta över rollen. Orsaken bakom skådespelarbytet är okänt.
 
Pilou Asbæk har stor erfarenhet av skurkroller: här som Euron Greyjoy i "Game of Thrones". Han har också programlett Eurovision Song Contest...
 
Det hela rapporterades först av Deadline, som passade på att släppa en hel lista med nya skådespelare för den tredje säsongen. Utöver Asbæk, som alltså då hoppar in istället för Persbrandt, så kommer vi även att få se nya ansikten i form av Cherry Jones (“The Handmaids Tale”), Synnøve Karlsen (“Last Night in Soho”), Cody Fern (“House of Cards”), Brandon P. Bell (“Dear White People”), Leo Bill (“Taboo”), Yootha Wong-Loi-Sing (“Really Love”) och Tómas Lemarquis (“Snowpiercer”).
 
Lee Pace och Jared Harris återvänder i huvudrollerna i säsong 3 av “Foundation”, När premiären för den nya säsongen blir är inte känt, men vänta er den inte innan 2025.
 
Kommer du sakna Mikael Persbrandt i “Foundation”? Tror du att Pilou Asbæk kommer att vara en värdig ersättare?
| 23 mars 2024 17:00 |