Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 mars 2020 | 22:30

Trailer: Vampyrserien "What We Do in the Shadows" är tillbaka i april

Den underhållande komediserien om ett gäng vampyrer, som har bott de senaste 100 åren tillsammans på Staten Island i New York, är tillbaka med en ny säsong.
Tv-serien är skapad av Jemaine Clement ("Flight of the Conchords", "Legion") och bygger vidare på den värld som han skapade tillsammans med Taika Watiti ("Jojo Rabbit", "Thor: Ragnarok") i originalfilmen med samma namn. Både filmen och serien låter ett filmteam följa ett gäng vampyrer i ett mockumentär-upplägg á la "The Office".
 
Den första säsongen av serien introducerade även en ny slags vampyr, som till skillnad från andra vampyrer inte livnär sig på blod utan på sina "offers" energi... genom att gå omkring och vara den där sjukt irriterande kollegan på jobbet och suga upp energin i rummet.
 
 
Karaktärerna i långfilmen från 2014, där Clement och Watiti spelar huvudrollerna, har däremot ingenting med den nya serien att göra (de dyker upp lite kort i ett av avsnitten under den första säsongen), utan vi följer istället ett gäng helt nya vampyr-karaktärer som bor i New York. Den andra säsongen får svensk premiär på HBO Nordic, den 16 april. 
 

Läs också: Taika Waititi bakom ny "Kalle och Chokladfabriken"

 
Vad tyckte du om den första säsongen av "What We Do in the Shadows"? Kommentera gärna nedan!
| 19 mars 2020 22:30 |