Film

Skribent

MovieZine

5 mars 2020 | 16:00

Taika Waititi bakom ny "Kalle och Chokladfabriken"

Regissören bakom "Jojo Rabbit" planerar inte en utan två animerade serier på Netflix.
Netflix gör sig redo för ett besök till Willy Wonkas chokladfabrik, och ingen mindre än Taika Waititi har hittat guldbiljetten.

Två animerade serier är på gång: dels en som baseras på "Kalle och Chokladfabriken", dels en som fokuserar på Oooma-Loompa-figurerna.

"Serierna kommer att behålla andan och tonen i originalberättelsen, samtidigt som de breddar världen och karaktärerna långt bortom boken för första gången", kommenterar Netflix till Variety.

Taika Waititi är känd för sin skruvade (och ibland rätt vuxna) humor i "What We Do in the Shadow", "Thor: Ragnarök" och "Jojo Rabbit". Det ska bli spännande att se hur han tar sig an den älskade berättelsen av Roald Dahl.

Detta är bara början på ett partnerskap mellan Netflix och The Roald Dahl Story Company. Det finns även planer på nyversioner av "Matilda", "The BFG", "The Twits" och andra barnböcker.
 
Och mer Dahl-godis ka det bli - "Paddington"-regissören Paul King förbereder nämligen prequelfilmen "Willy Wonka", och både "Häxorna" och "Matilda" får snart remakes på bio.
| 5 mars 2020 16:00 |