Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 mars 2023 | 16:00

Trailer: Vampyrerna anfaller i spelet "Redfall"

Arkane Studios senaste spel handlar om att utforska en mystisk ö full av blodtörstiga vampyrer, ensam eller tillsammans med vänner.
Den 2 maj släpps spelet "Redfall" till Xbox Series X/S och PC (ingår i Game Pass), som är det senaste från "Dishonored"- och "Deathloop"-skaparna Arkane Studios.
 
Spelet utspelar sig i en pittoresk östad i New England som tagits över av vampyrer, som skapats av ett mystiskt företag. Här får du välja mellan fyra olika karaktärer med unika förmågor som ska överleva i en öppen värld fylld av hemligheter och blodtörstiga vampyrer.
 
Nu har en ny trailer kommit för "Redfall" som fokuserar på berättelsen. Varför är solen blockerad? Vart kom vampyrerna egentligen från?
 
 
 
Till skillnad från de flesta spelen av Arkane Studios går det att avnjuta det blodiga äventyret ensam eller tillsammans med kompisar.
 
Deras tidigare spel har ofta fokuserat på en engagerande berättelse och väldigt öppna kartor med många möjligheter, så det ska bli intressant att se hur de löser det hela när det går att spela tillsammans med andra.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
De fyra karaktärerna du kan spela som är Jacob Boyer - en tidigare militär vars grupp blev överfallen av vampyrer och gav honom ett öga med vampyrkrafter och en mystisk korp, Layle Ellison - en läkarstudent som anmälde sig frivilligt till ett medicinskt test som gav henne kraftfulla psykiska förmågor, Remi De La Rosa - en stridsexpert som använder sig av drönare och sin robotkompis Bribon och till sist Devinder Crousley - en brittisk kryptozoolog som råkade vara på ön när allt gick åt skogen i samband med en bokturné.
 
- Vi antog att vissa spelare aldrig kommer spela med andra. Vår idealiska spelare spelar en gång ensam, utforskar världen och bjuder sedan in en vän. Ju fler personer du lägger till, desto roligare blir det inte. Kampanjen förändras inte och målen är desamma när du spelar med andra, säger Harvey Smith i en intervju med MovieZine.
 
Arkane Studios senaste spel "Deathloop" fick betyget 4 av 5 här på MovieZine och utsågs till årets bästa spel 2021. Jag håller helt enkelt tummarna för att "Redfall" ska bli ett minst lika bra spel.
 
Ser du fram emot "Redfall"?
| 16 mars 2023 16:00 |