Serie

Skribent

MovieZine

17 februari 2022 | 13:00

Trailerpremiär: "Lust" är vårens svenska serie på HBO Max

Sofia Helin och Julia Dufvenius jagar ett bättre sexliv i den nya komediserien. Streamingpremiär 18 mars.
Tänk om kvinnorna från ”Heder” skulle kastas in i en svensk version av ”Sex and the City”. Då skulle vi kanske få något i stil med ”Lust”, den nya komediserien från HBO Max.
 
Det handlar om kvinnor över 40 och deras kamp för att få tillbaka ett härligt och stimulerande sexliv i en ålder och tid då vardagsrutiner, karriärer och barn gärna kommer i vägen för allt vad sexuell spänning heter. Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga gör huvudrollerna i serien som blir den första svenska originalproduktionen från HBO Max. Den 18 mars blir det premiär i totalt 61 länder samtidigt, och här är den första trailern:
 
 
Anette, Nadia, Ellen och Martina har alla varit vänner sedan barnsben. Då Anette, numera utredare på Hälsomyndigheten, tar sig an en undersökning under den något tveksamma parollen ”Sex är en motorväg till hälsa” blir de nyfikna. De frågar sig: påverkar bra sex – eller snarare bristen på det – hälsan för svenska kvinnor över 40? När ersattes passion med schemalagt torsdagssex?
 
Serien är regisserad av Ella Lemhagen, skriven och skapad av Frans Milisic Wiklund, i samarbete med Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin och Anja Lundqvist.
 
Samtliga åtta avsnitt blir tillgängliga på HBO Max den 18 mars.
| 17 februari 2022 13:00 |