TRAILER

Skribent

MovieZine

2 september 2023 | 21:30

Trailerpremiär: "Paradiset brinner" är höstens svenska ungdomsdrama

Hjärtskärande, vilt och vackert om en anarkistisk syskontrio i Mika Gustafsons nya film. Snart visas den på Venedigs filmfestival.
Tre systrar står enade i en stökig men kärleksfull vardag utan föräldrar. Allt de behöver är varandra, sina vänner och tidsfördriv som inbrott i obevakade poolvillor. Men när socialtjänsten anar oråd tvingas Laura söka hjälp utanför flockens trygghet. Klockan tickar och det blir allt tydligare att livet är på väg att förändras för alltid...
 
Så lyder handlingen i "Paradiset brinner", ett nytt svenskt ungdomsdrama med premiär i oktober. Redan nästa vecka möter den sin publik under filmfestivalen i Venedig. Där tävlar filmen i sektionen Orrizonte, som är en del av det officiella programmet. Itne nog med det, den kan bli Sveriges Oscarsbidrag!
 
"Paradiset brinner" är regisserad av Mika Gustafson efter ett manus hon skrev tillsammans med Alexander Öhrstrand. I huvudrollerna ser vi tre unga nykomlingar - Safira Mossberg, Bianca Delbravo och Dilvin Asaad - samt Ida Engvoll.
 
- Vi ville göra en film som var både punkig och poetiks. Det grundade sig i vilka karaktärer jag vill se på film, och att jag vill skapa komplexa kvinnokaraktärer som är både starka men också har en ömhet, berättade regissören under en presentation av filmen häromveckan.
 
 
"Paradiset brinner" får svensk biopremiär 27 oktober.
| 2 september 2023 21:30 |