Klipp

Skribent

Viktor Jerner

25 maj 2016 | 23:30

Teaser: Luke Scotts snygga scifi-rysare "Morgan" ser oerhört lovande ut

"10 Cloverfield Lane" möter "Ex Machina". Ridley Scotts son går i sin fars fotspår.
Filmskapandet verkar finnas i blodet på familjen Scott, den saken är säker. Pappa Ridley Scott är en legend som inte behöver någon vidare introduktion och både sonen Jake Scott ("Welcome to the Rileys") och dottern Jordan Scott ("Oskuldens tid") har gjort långfilmer. I år är det den yngsta familjemedlemmen, Luke Scott, som får göra sin långfilmsdebut och skina lite extra. Han har nämligen regisserat scifi-rysaren "Morgan" som bör landa i Sverige framåt hösten.

Huvudrollen görs av Kate Mara, som spelar en riskkonsult som får i uppdrag att utvärdera ett experiment inom artificiell intelligens och bestämma vare sig resultatet av det experimentet - en artificiell flicka (Anya Taylor-Joy) - ska "stängas av" eller inte. Av den första officiella teasertrailern att döma verkar saker och ting inte riktigt gå som planerat, minst sagt. Kolla in nedan: 


  • "10 Cloverfield Lane" möter "Ex Machina" möter "Sinister", det är den typen av vibbar jag får av det här materialet. Alla tre nämnda filmer gjorde väldigt spännande grejer med relativt små medel och avskalade narrativ, vilket jag älskar. Förhoppningsvis kan "Morgan" bjuda på något åt det hållet, som både är tankeväckande och samtidigt skrämmande hela vägen in till benmärgen. Den skulle kunna visa sig vara en medioker dussinfilm också, men atmosfären är lockande och casten (Mara, Taylor-Joy, Toby Jones, Rose Leslie, Paul Giamatti, Boyd Holbrook, Jennifer Jason Leigh, Michelle Yeoh och Chris Sullivan) är väldigt stark. Vi får hålla tummarna, helt enkelt. 

En första poster har släppts också: Vad tycker du om den här första teasern? Är "Morgan" något du kommer se framöver? 
| 25 maj 2016 23:30 |