Oskuldens tid (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Jordan Scott, dotter till Ridley, debuterar med ett drama som utspelar sig i en flickskola i mitten av 1930-talet. I sin tolkning av Sheila Kohlers roman, som utforskar den isolerade och klaustrofobiska stämningen i skolans sammansvetsade simtrupp, är handlingen förflyttad från Sydafrika till Irland. Deras nära gemenskap och den med tränaren, den glamorösa fröken G, söndras brutalt när en gåtfull och vacker spansk student anländer. Genom dramat löper en påtaglig underström av lesbisk besatthet.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: OSKULDENS TID

Mångbottnad och välspelad film

Enligt presentatören till visningen är den här filmen gjord av Jonathan Scott. Nej, inte. Det här är verket av Jordan Scott (dotter till Ridley): Tidigare stillbildsfotograf som med några reklamfilmer i bagaget långfilmsdebuterar med en historia liknande flugornas herre - plus en släng erotiska undertoner och ett gäng uppmärksamhetstörstande och övergivna "flickor" i centrum.

Vi befinner oss på en flickskola i 30-talets England, där en grupp unga kvinnor ser upp till sin sensuella och annorlunda lärarinna Miss G (Eva Green). Det mer än hälsosamma bandet mellan lärare och elever sätts på prov då en ny och exotisk student invaderar deras värld och som inte är sen med att genomskåda den så till synes självsäkra och sexiga Miss G. När lärarinnans såväl som ledarelevens status hotas, går maktkampen mellan de tre kvinnorna över till kärlekstörstande besatthet, och det får tragiska konsekvenser för de inblandade.

"Cracks" är en mångbottnad och välspelad film med vackert foto och bra skådespelare. Eva Green är mycket bra som lätt störd lärarinna och får stort stöd i de båda medspelarna Juno Temple och Maria Valverde.  Jag gillar många av de små detaljerna som bidrar till spänningen i första halvan av filmen - som till exempel en subtilt sprucken bilruta. I andra halvan byter Scott växel och fräschheten vi ser i början mattas av.

Helena Sandberg Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
8888-1
Lovande drama i engelsk internatmiljö. Lovar dock mer än den kan hålla, men visst det är välspelat och välregisserat. Påminner dock om flera filmer som gjorts tidigare inom samma genre.

Veckans populära filmer

Visa fler