Film

Skribent

Viktor Jerner

13 juli 2016 | 01:00

Trailer: Jeff Nichols "Loving" kan bli en tung Oscarskandidat

Rasism, förbjuden kärlek och jakt på rättvisa i den talangfulla regissörens lovande nya film.
Jeff Nichols - regissören bakom filmer som "Take Shelter" och "Mud" - har redan imponerat skarpt i år med den härligt Amblin-doftande "Midnight Special", men än är han inte färdig. Innan året är slut har han nämligen en film till på gång, det ytterst lovande 50-talsdramat "Loving" som dyker upp i höst. 

Berättelsen är baserad på den sanna historien om paret Richard (Joel Edgerton) och Mildred Loving (Ruth Negga) vars lugna liv tar en tragisk vändning när de till följd av deras giftermål kastas i fängelse. Anledningen? Att de inte har samma hudfärg. Tråkigt nog är detta tematik som fortfarande känns aktuell i dagens samhälle.

"Loving" hade sin världspremiär på Cannes filmfestival för några månader sedan där kritikerna tidigt började diskutera starka Oscarschanser inför nästa års gala. MovieZines recensent Jonna Vanhatalo kallade den för "ett lågmält men otroligt gripande drama" med "väldigt mycket hjärta".

Idag landade den första trailern: 


Jag tycker personligen att Nichols är en av de mest talangfulla filmskaparna som lever och verkar just nu, så jag ser oerhört mycket fram emot att se honom ta sig an denna laddade och känslosamma story. Dessutom verkar Edgerton och Negga prestera på riktigt hög nivå, och vem tackar nej till lite Michael Shannon som extra krydda?

Jag kommer stå först i kön när den här dyker upp på bio, hänger ni på? 
| 13 juli 2016 01:00 |