Film

Skribent

Viktor Jerner

1 mars 2017 | 15:30

Trailerpremiär: Brad Pitt kommer till Netflix med "War Machine"

Det finns väldigt mycket som talar för den här filmen, men riskerar den att övergå i ren fars?
Netflix framfart i filmbranschen tycks bara intensifieras mer och mer för varje dag som går. Sundance-favoriter som "I Don't Feel at Home in this World Anymore" och "The Discovery" landar hos streamingjätten redan den här månaden och nyligen släpptes nyheten om att Martin Scorseses "The Irishman" plockades upp när inga andra filmbolag ville gå in med pengar. Vi lever alltså nu i en värld där den senaste Scorsese-filmen hamnar på Netflix först, på gott och ont.

En annan tungviktare de har på gång är krigssatiren "War Machine" med David Michôd bakom spakarna, en regissör och manusförfattare som har imponerat med både "Animal Kingdom" – mästerlig! – och "The Rover"

Filmen – baserad på Michael Hastings bok "The Operators" –presenterar ett satiriskt porträtt av den amerikanska generalen Stanley McChrystal och hans uppgång och fall under kriget i Afghanistan. McChrystal (i filmen kallad Dan McMahon) spelas av ingen mindre än Brad Pitt, vars filmbolag Plan B Entertainment ligger bakom produktionen. Kolla in den purfärska första teasern nedan: 


Tematiken är väldigt spännande och ligger rätt i tiden men personligen blir jag något oroad över tonen i filmen när jag ser den här teasern. Det känns farligt nära ren fars stundtals när Pitt kör sina grimaser och lustigt kroppsspråk. Det kan dock fungera mycket bättre i den fullständiga filmens kontext och jag håller tummarna för att talangfulla Michôd har snickrat ihop något riktigt minnesvärt, vågat och vasst. 

Dessutom får Brad Pitt sällskap av starka namn som Tilda Swinton, Scoot McNairy, Keith Stanfield, Emory Cohen och Ben Kingsley i rollistan. Det är vad jag kallar en extremt lovande cast.

"War Machine" har premiär på Netflix världen över den 26:e maj – är du taggad på att se den? 
| 1 mars 2017 15:30 |