Film

Skribent

MovieZine

22 februari 2022 | 16:10

Trailerpremiär: Noomi Rapace på självmordsuppdrag i "Svart krabba"

Svensk actionthriller om sex soldater på ett desperat uppdrag för att försöka få ett slut på kriget. "Svart krabba" får Netflix-premiär 18 mars.
Idag släpper Netflix den första trailern till svenska actionthrillern "Svart krabba". Filmen är regisserad av Adam Berg efter en roman av Jerker Virdborg, och i huvudrollen syns Noomi Rapace.

"Svart krabba" är en svensk actionthriller som utspelar sig i en postapokalyptisk värld, som har förfallit till följd av krig. Under en lång, hård vinter riskerar sex soldater sina liv när de ger sig ut på ett hemligt uppdrag över en frusen skärgård för att transportera ett mystiskt paket som kan sätta stopp för kriget. När de går in på fiendens territorium har de ingen aning om vilka faror som väntar eller vem – om någon – de kan lita på. Uppdraget handlar dock om något helt annat för Caroline Edh, skridskoåkaren som blev soldat.

I övriga roller medverkar svenska och nordiska stjärnor som Jakob Oftebro, Erik Enge, Dar Salim, Ardalan Esmaili, Aliette Opheim och David Dencik. 
 
Se trailern här:
 
 
Filmen fick sin världspremiär på Göteborg Film Festival i början av februari, och släpps på streaming på Netflix 18 mars.
| 22 februari 2022 16:10 |