Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

6 mars 2015 | 08:00

"Toy Story 4" går i en annan riktning

Inte mycket gemensamt med "Toy Story"-trilogin, säger Pixar-chefen.
Efter ett perfekt avslut på trilogin i "Toy Story 3" var det aldrig självklart eller ens nödvändigt med en fjärde film. Likväl får vi en "Toy Story 4" inom ett par år. Pixars chef Jim Morris berättar hur studion har tänkt:

- Den tredje filmen slutade så vackert och gjorde trilogin komplett. Den här filmen ser jag inte som en del av trilogin. Det är en fristående historia, och jag vet inte om den får en fortsättning. 

"Toy Story 4" kom till som en gemensam idé från flera Pixar-regissörer. Vi återser naturligtvis cowboyen Woody, astronauten Buzz Lightyear och de andra leksakerna, som debuterade på bioduken redan 1995. Vad handlingen är, är ännu hemligt. 

Men i intervjun med Disney Latino berättar Morris också att fokus ligger mer på romantik än äventyr:

- Det blir en kärlekshistoria. Det blir en romantisk komedi. Det ska inte så mycket handla om samspelet mellan leksaker och barn. Jag tror att det bli en väldigt bra film. 

John Lasseter, som gjorde de två första "Toy Story"-filmerna, regisserar även fyran som är inbokad för biopremiär sommaren 2017.

"Toy Story 4" är inte den enda uppföljaren på skissbordet hos Pixar. Studion planerar även "Bilar 3" och "Superhjältarna 2".