Film

Skribent

Hampus Wåhlin

14 juli 2014 | 17:00

Topp på Tuben: v. 27

Fotbolls-VM drar sitt sista andetag på de sociala nätverken, iPhone 6 imponerar med sitt safirglas och Elsa från "Frost" hamnar i fängelse i veckans största virals.
Efter en seg match mellan Tyskland och Argentina har Fotbolls-VM äntligen avslutats. Vad ni säkert inte visste är dock att det var Nordkorea som tog hem pokalen (om man ska tro deras lokala nyheter). Som tur är finns det mer än fotboll, till exempel fler "Frost"-parodier och snack om nya iPhone 6.

5. "Frozen is the new Black"


"Internet can't Let it Go". Mer än ett halvår har passerat sen Disneys succéfilm nådde biopubliken. Och på nåt sätt insisterar nätet på att detta var århundradets film. Om du tycker Hollywood mjölkar filmer - vänta tills du besöker World Wide Web. I den här videon möter "Frost" succéserien "Orange is the New Black".

4. "Brasilien 2014 - Nordkorea"


De globala nyhetssajterna har ljugit för oss. Matchen mellan Tyskland-Argentina är en konspiration för att mörklägga den riktiga vinnaren - Nordkorea. Det är i alla fall vad Nordkoreanska Nyheter försöker banka in i sina tittare. I framkant har vi förstås den fantastiske Kim Jong-Un som egentligen borde hålla pokalen *host*.

3. iPhone 6 Crystal Saphire Display!"


De föregående iPhone-modellerna vann inte precis några priser för sin hållbarhet. Ena dagen går du med en skinande designlur och nästa dag vandrar du skamset runt med en diagonal spricka över mobilskärmen. Förhoppningsvis ska det nya safirglaset ändra på det.

2. "Colbie Caillat - Try"


Det finns en ny trend på nätet at göra samhällsaktuella moralkaka-videos. Främlingar kysser varann för första gången, Pride-relaterade Burger King-reklamer, och nu den här. Visserligen är syftet gott och utförandet ännu bättre, men man kan fråga sig hur många som tar till sig budskapet. Cynikern i mig tror fortfarande att detta till stor del görs för att sälja skivor. Jag hoppas jag har fel.

1. "Germany - Worldcup Winner in Brazil"


Klassisk sportrivalitet blomstrar i den här 11 sekunder långa videon som också är veckans mest sedda på nätet. Sport är inte min kopp té, men videon levererar tveklöst sitt budskap med bravur. Byt din sockersöta Brasilien-drink mot en rejäl sejdel fylld till bredden med tysk öl. 

Vilken var din favoritvideo den här veckan?
| 14 juli 2014 17:00 |