Serie

Skribent

Alexander Kardelo

15 februari 2017 | 14:45

Tom Hardy planerar för sju säsonger av ”Taboo”

Exklusivt: Den mörka tv-serien kan bli en riktig långkörare, hoppas Tom Hardy. Men skådespelaren vägrar berätta för oss vem som spelar hans mamma.
Britten Tom Hardy briljerar just nu i den mörka dramaserien ”Taboo”. Vi har under sex veckor fått följa honom i 1800-talets London, där hans karaktär James Delaney går över lik för att få behålla arvet efter sin far. Två avsnitt återstår, och många frågor är fortfarande obesvarade - vad hände egentligen under åren som Delaney spenderade i Afrika? Det är inte utan anledning som en del ser den mystiske, våldsamme karaktären som Djävulen själv.

En annan fråga som fansen vill få svar på: är "Taboo" en miniserie eller blir det fler säsonger? Tom Hardy är för närvarande i Stockholm för att möta pressen, och jag frågade honom om det är ett definitivt avslut som väntar nästa helg.

- Det blir ett definitivt avslut för det här blocket. Men vi har mer på väg. Det första blocket handlade om att etablera ett språk, ett narrativ, och att presentera de här karaktärerna, den här familjen. Vad är det för värld vi har att göra med? Vilka vägar vill vi utforska? Vad fungerar och inte? Vi har avsikten att fortsätta med den här gruppen, och se hur de arbetar internationellt och på hemmaplan, berättar Hardy.Än så länge är det inte officiellt om ”Taboo får en till säsong. Men så fort de får klartecken är seriens skapare - Tom Hardy, Chips Hardy och Steven Knight - redo att skriva mer. Mycket mer:

- Om serien slutar här, så är den designad så att den kan ta slut. Men den skrevs med möjligheten att berätta vidare. Jag, min pappa Chips, och Steve tänker oss sju säsonger. Man vill tänka ”maraton” istället för ”sprint”. Den första säsongen är ett 100-meters sprint. 

Jag tog också chansen att fråga om vem som egentligen spelar James mamma i alla tilbakablickar i ”Taboo”. Som vår skribent Viktor Jerner uppmärksammat, är hon misstänkt lik Noomi Rapace. Den svenska skådespelerskan har spelat mot Tom Hardy i två filmer och de har blivit nära vänner. Men karaktären finns inte ens listad på IMDb. Han ler lurigt och undviker frågan:

- Det är en sån där konstig grej, vi pratar helt enkelt inte om mamma. Hon kanske inte ens finns där? Vi vet inte vem hon är.Mer av James Delaney (och hans mystiska mor) ser vi i "Taboo" på HBO Nordic, där nya avsnitt släpps varje lördag. En längre intervju med Tom Hardy kommer upp inom kort.
| 15 februari 2017 14:45 |