Serie

Skribent

Viktor Jerner

29 januari 2017 | 19:00

Noomi Rapace smyger runt obemärkt i Tom Hardys "Taboo"

Hon finns inte ens med på seriens IMDb-sida.
Hittills har Tom Hardys – skapare tillsammans med Steven Knight och pappa Chips Hardy – ambitiösa och omdiskuterade tv-serie "Taboo" mötts av mestadels positiv kritik. Även jag stämmer in i den kören då jag tycker att den levererar på riktigt hög nivå och 1800-talets skitiga London är fullständigt förtrollande i varje avsnitt. Dessutom är Hardy – som själv spelar huvudrollen – lika sylvass som alltid och det är ett sant nöje att följa den plågade James Delaneys oförutsägbara resa.

Bland birollerna hittar vi riktigt starka namn som Oona Chaplin, Mark Gatiss, Stephen Graham, Michael Kelly, Jonathan Pryce och Franka Potente. När jag såg avsnitt tre upptäckte jag dock någon som jag inte alls var beredd på att se i det här sammanhanget; Noomi Rapace. När den mentalt instabila James börjar få otäcka visioner där hans mamma Anna Delaney figurerar dyker nämligen Noomis välkända ansikte upp i några få sekunder. Kolla in nedan. 

Bilder från avsnitt tre av "Taboo": 

Bilder från ett instagram-konto kopplat till produktionen: 
Det är uppenbart att det är hon, så frågan är varför hon inte har varit en del av seriens marknadsföring eller inte ens finns med i rollistan på IMDb (där karaktären Anna Delaney är helt exkluderad för övrigt). Kanske väntar något sorts avslöjande i de kommande fyra avsnitten som gör att de ville hålla lite på det, eventuellt. Oavsett anledning så är det väldigt roligt att se henne samarbeta med Hardy igen – de har tidigare gjort både "The Drop" och "Child 44" tillsammans – och jag håller tummarna för att vi kommer få se mer av henne längre fram i serien.  

Noterade ni andra att det var just Noomi Rapace när Anna Delaney skymtade förbi i visionerna? 
| 29 januari 2017 19:00 |