Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 februari 2018 | 07:15

Tittarraset fortsätter: Sämsta säsongsöppningen av "The Walking Dead"

Premiären av den andra halvan av "The Walking Deads" åttonde säsong är den tittarmässigt sämsta säsongsöppningen hittills.
Sedan den blodiga säsongspremiären av "The Walking Deads" sjunde säsong, för snart 18 månader sedan, har serien tappat nästan 10 miljoner tittare. Drygt 17 miljoner tittare ville då se vems (eller vilkas) liv Negan skulle avsluta, vilket var den stora cliffhangern vi lämnades med i slutet av den sjätte säsongen. 
 
Säsongspremiärerna för den andra halvan av varje säsongen, brukar historiskt sett bli det avsnitt som lockar näst flest tittare varje år. Veckans premiär lyckades däremot enligt Variety endast locka till sig drygt 8 miljoner tittare, vilket fortfarande är mer än vad de flesta tv-serier vågar drömma om - men det markerar också den tittarmässigt sämsta säsongsöppningen i "The Walking Deads" historia. 
 
 
Med tanke på att alla dessutom visste att en av seriens originalmedlemmar, som varit med från det allra första avsnittet, skulle dö under premiäravsnittet och det ändå inte drog in en större publik - bör vara anledning för AMC att börja oroa sig på allvar. En nionde säsong är redan beställd, men skulle tappet fortsätta i samma takt finns det ingen garanti för att vi ska få en tionde.
 
Personligen uppskattade jag det karaktärsdrivna premiäravsnittet, men håller med om att säsongen i övrigt har varit lika spännande som en tandlös zombie.
 
Kommer du att fortsätta titta på "The Walking Dead" efter den åttonde säsongen? Kommentera gärna nedan!
| 28 februari 2018 07:15 |