Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 augusti 2022 | 17:30

Tips: Idag svingar "Marvel's Spider-Man" in på PC

Det hyllade spelet om Spindelmannen får en ny version till datorer, som släpps idag.
För ungefär fyra år sedan släpptes det hyllade superhjältespelet "Marvel's Spider-Man" av Insomniac Games till Playstation 4, där vi fick utforska New York City som Peter Parker och besegra klassiska skurkar som Doctor Octopus, Electro, Kingpin och Mister Negative.
 
Spelet har tidigare fått en snyggare version till Playstation 5 kallad "Marvel's Spider-Man Remastered", som nu även kommer till PC.
 
Tidigare har även Playstation-exklusiva spel som "God of War" och "Days Gone" dykt upp till datorer, men nu är det alltså Spindelmannens tur.
 
 
 
PC-versionen av spelet erbjuder snyggare texturer, bättre ljussättning och skuggor, raytracing och stöd för breda skärmar. Spelet ska även fungera fint till den bärbara PC-konsolen Steam Deck.
 
Även "Marvel's Spider-Man: Miles Morales" ska komma till PC vid ett senare tillfälle.
 
När "Marvel's Spider-Man" släpptes 2018 gav vi det betyget 3 av 5 med orden "det bjuder på 20 timmars lättsam underhållning som lyfts av färgstarka skurkar och en mörk story. Men enformiga strider sänker betyget, liksom det faktum att vi har sett och spelat det här förr".
 
Personligen tycker jag att det är en härlig tolkning av den klassiska superhjälten, som erbjuder bättre nätsvingande än någonsin tidigare, en spännande berättelse och skojiga strider. Uppföljaren "Spider-Man: Miles Morales" är dock snäppet bättre.
 
Någon gång under 2023 kommer även "Marvel's Spider-Man 2", där vi kommer få se Peter Parker och Miles Morales samarbeta mot den ondskefulla Venom. Insomniac Games jobbar även på ett spel kallat "Marvel's Wolverine".
 
Vad tycker du om "Marvel's Spider-Man"? Ska du spela det på PC?
| 12 augusti 2022 17:30 |