Film

Skribent

Viktor Jerner

21 oktober 2015 | 15:00

Tio sköna tabbar som du har missat i de tre första "Star Wars"-filmerna

Screen Rant har snickrat ihop en skön videolista där de går igenom tio tabbar vi har missat i de tre första - och givetvis bästa - "Star Wars"-filmerna.
Stormtroopern som charmigt slår i huvudet i en dörr eller den katastrofala CGI-putsningen av när Han Solo trippar över Jabba the Hutts svans har vi alla lagt märke till tidigare, men det finns också en del tabbar i de tre inledande "Star Wars"-filmerna som har gått helt obemärkt förbi. I den senaste YouTube-videon från Screen Rant plockar gänget bakom sajten fram sitt massiva förstoringsglas och tar en titt på vilka misstag som George Lucas, Irvin Kerschner och Richard Marquand kom undan med. 

Några exempel:

Ett av felen som tas upp från den allra första "Star Wars"-filmen visar sig när Obi-Wan Kenobi och Darth Vader kör sin vackra duell mot slutet. Färgerna på ljussablarna är tillagda i postproduktionen, men under inspelningen var de trots det anslutna till en strömkälla för att få reflekterande remsor att rotera. Detta krävde givetvis strömsladdar, som i den här scenen är tydligt synliga ur flera bildvinklar. 
I Irvin Kerschners älskade uppföljare finns det också en del misstag som letade sig in i slutprodukten. Ett av dem finns i det episka slaget om isplaneten Hoth, kanske den mest visuellt tillfredställande sekvensen i hela "Star Wars"-sagan. När Luke personligen sabbar en massiv ATAT-walker med sin ljussabel fullkomligt ryser man av välbehag och arbetet med modellerna är inget annat än magiskt, men tittar man lite närmare så ser man en liten pinne som skjuts upp underifrån för att tippa walkern åt sidan. Fiskelinan kanske var slut?
Även i den avslutande (eller det kanske är dags att börja säga "näst sista" nu?) delen i "Star Wars"-serien kunde Screen Rant hitta ett ganska diskret misstag som man lätt missar om man inte vet vad man ska leta efter. Vissa objekt i den här typen av filmer är inte helt oväntat inplacerade i bilderna med datorns hjälp, och då finns det möjlighet att ta sig lite friheter när det kommer till fysikens lagar. Det är precis vad som händer när Darth Vader anländer i sin "rymdshuttle" till planeten Endors måne, för när han traskar ner från rampen mot landningsplattan tycks hans alltid så polerade hjälm passera obehindrat genom farkostens front. 

Kolla in det fullständiga klippet med alla tio tabbar nedan:


Vad säger ni, borde man ha låtit björnen sova eller adderar detta bara ytterligare ett charmigt lager till "Star Wars"-serien?
| 21 oktober 2015 15:00 |