Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 september 2020 | 20:55

"The Walking Dead" tar slut efter säsong 11 - ny spinoff på gång

Efter drygt 10 år har det slutligen blivit dags att ta farväl av zombieserien som blev starten på AMC:s utökade zombieuniversum.
Deadline rapporterar att AMC slutligen har bestämt sig för både hur och när de har tänkt att avsluta "The Walking Dead", som efter tio års tid fortfarande en av de allra mest populära tv-serierna. 
 
För seriens fans finns det däremot all anledning att ta nyheten med viss glädje, man bekräftar nämligen även att den elfte säsongen kommer att bestå av totalt 24 avsnitt som dessutom kommer att delas upp på två år. För tittarna kommer det med andra ord snarare att kännas som att vi nu även fått en tolfte säsong bekräftad.
 
AMC avslöjar samtidigt att man har påbörjat arbetet med ännu en spinoffserie till "The Walking Dead" och till skillnad från "Fear the Walking Dead" och "The Walking Dead: World Beyond" så kommer den nya serien att följa två av de mest populära karaktärerna ur originalserien. Norman Reedus och Melissa McBride kommer att få pröva lyckan i en helt egen spinoff, där tittarna alltså får fortsätta att följa Daryl och Carol - det är däremot i nuläget fortfarande oklart om vi kan för vänta oss fler skådespelare ur originalserien i den nya spinoffen. Den nya spinoffen förväntas stå klar under 2023, om pandemin tillåter.
 
Sedan tidigare har AMC även beställt en trilogi av biofilmer som kommer att följa Rick Grimes (Andrew Lincoln), som var originalseriens huvudkaraktär under de nio första säsongerna. Så det kommer knappast att bli någon brist på nya zombie-produktioner hos AMC, trots att "The Walking Dead" går i graven efter den elfte säsongen.
 

Läs också: Allt du behöver veta om "The Walking Dead"-seriernas framtid i höst

 
Kommer du att sakna "The Walking Dead" - eller håller du med om att det är hög tid att låta originalserien ta slut? Kommentera gärna nedan!
| 9 september 2020 20:55 |