Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 januari 2019 | 12:00

"The Upside" rullar bättre än väntat på amerikansk bio

Kritikerna var splittrade, men publiken verkar älska denna remake på "En oväntad vänskap".
Feelgood-filmen "The Upside" gör bättre resultat än förväntat på amerikanska biodukar. Efter helgens premiär spelade den in närmare 20 miljoner dollar, och placerar sig som ny etta på Box Office.

Kevin Hart, Bryan Cranston och Nicole Kidman spelar huvudrollerna i denna remake på franska succén "En oväntad vänskap" från 2011. Handlingen är flyttad till New York, men i övrigt är historien densamma: en rullstolsbunden äldre man får en kaxig ny assistent från förorten, med kul kulturkrockar som följd.

Kritikerna gav filmen svalt mottagande med blandade recensioner. Men filmen verkar hitta hem hos den amerikanska publiken (som kanske aldrig såg originalet?), och fick högsta betyget "A" i Cinemascore - en publikundersökning som görs direkt efter premiären.
 
 
Länge såg det dock mörkt ut för "The Upside", som fick premiär redan på Toronto Film Festival hösten 2017. Man kan säga att distributören The Weinstein Co fick lite oanade bekymmer, så filmen lades på hyllan.

Jag fick möjlighet att se filmen i Toronto, och även om den kopierar originalet på många ställen är det fortfarande en varm och fin historia som tål att ses om. Jag skrev i en artikel att det är "framför allt Kevin Harts film. Han stjäl varje scen i en mognare roll än vad vi vanligtvis ser honom i, och skapar några av filmens roligaste ögonblick."
 
Än så länge är det inte klart när och om "The Upside" hittar till svenska biografer.
| 14 januari 2019 12:00 |