Film

Skribent

Mats Karlsson

27 januari 2018 | 11:00

"The Shining"-uppföljare blir film

"Geralds lek"-regissören Mike Flanagan tar Stephen Kings "Doktor sömn" till bioduken.
Det har varit ett riktigt bra år för Stephen King på biograferna (med "Det" som sticker ut) och det har gett studion Warner Bros blodad tand. Hollywood Reporter rapporterar att Mike Flanagan ("Geralds lek") har fått jobbet att ta "Doktor sömn" ("Doctor Sleep") till bioduken.
 
Mike Flanagan som nyligen gjorde film av en annan av Stephen Kings skräckhistorier, "Geralds lek" åt Netflix har tidigare uttryckt en önskan att göra film av "Doktor sömn". Det är tydligen något som Warner Bros har uppmärksammat och väljer att uppfylla hans önskan.
 
Bokens synopsis:
 
För 36 år sedan lyckades en liten pojke fly undan en besatt författare - sin egen far - och med en hårsmån rädda sig undan när både hotellet han bodde på och hans far sprängdes i luften. Det var en skrämmande historia om The Overlook Hotel, ett hus hemsökt av onda minnen. Berättelsen hette The Shining, på svenska blev det Varsel. Men vad hände med pojken? Det får vi veta nu. Doktor Sömn är Stephen Kings efterlängtade fortsättning på berättelsen om Danny Torrance.
 
Regissören Mike Flanagan kommer först att skriva om Akiva Goldsmans befintliga manus till "Doktor sömn". Warner Bros är angelägna att komma igång med produktionen snarast möjligt, så räkna med att skådespelarvalen offentliggörs inom en snar framtid.
 
Ser ni fram emot att få se "Doktor sömn" på bioduken?
| 27 januari 2018 11:00 |