Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 oktober 2022 | 21:55

Trailer: "Westworld"-skaparnas nya actionfyllda sci-fi-serie imponerar

"The Peripheral" låter oss se hur en framtid med "The Sims", tidsresor och "Westworld"-vändningar hade kunnat se ut om Prime Video öppnade plånboken.
Om du har lyckats missa att Prime Video lagt hundratals miljoner dollar på en första säsong av "Maktens ringar", som nu endast har ett avsnitt kvar på säsongen, så verkar man ha insett att det behöver följas upp av något annat projekt som också känns ambitiöst och värt prenumerationspengen i månaden. 
 
 
För alla sci-fi-nördar verkar "The Peripheral" vara exakt vad Prime Video behöver just nu. Den nya trailern låter oss nämligen följa Chloë Grace Moretz (den nu vuxna "Kick-Ass"-stjärnan) som kliver in i rollen som Flynne Fisher, redo att tjäna lite extra pengar genom att testsepla ett nytt VR-spel för rikemansfolk. I spelet styr man någon i ett framtida London, en sisodär 70 år in i framtiden... och det dröjer givetvis inte allt för länge innan hon inser att det som sägs vara en fiktiv verklighet faktiskt är vår verkliga framtid. 
 
Exakt hur det fungerar är fortfarande bara en gissning, men med tanke på att det är "Westworld"-skaparna Lisa Joy och Jonathan Nolan som har producerat serien så lär det dyka upp en hel del spännande vändningar under säsongens gång.
 
Och i en första längre trailer så får vi även se att det verkar vankas lika mycket action som sci-fi i den nya serien. Vibbarna för i alla fall mig till någon slags kombination av "The Matrix", "The Sims" och "Westworld", en kombo jag inte visste att jag hade gått och väntat på!
 
 
Utöver Moretz i huvudrollen så dyker även skådespelarna Jack Reynor, Gary Carr, Eli Goree, Louis Herthum, JJ Feild, T’Nia Miller, Charlotte Riley, Alexandra Billings, Adelind Horan, Alex Hernandez, Katie Leung, Chris Coy och Austin Rising upp framför kameran. Manuset är skrivet av Scott B. Smith ("A Simple Plan", "Siberia"). 
 
Den första säsongen av "The Peripheral" kommer att släppas hos Prime Video den 21 oktober (en vecka efter säsongsfinalen av "Maktens ringar") .
 

Läs också: Eftersnack med svenska "Maktens ringar"-regissören: "De arbetar för Sauron"

 
Kommer du att ge "The Peripheral" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 10 oktober 2022 21:55 |