Serie

Skribent

Alexander Kardelo

12 mars 2020 | 14:00

Skräckserien "The Outsider" gör succé på HBO

Nya Stephen King-serien sägs gå bättre än "Watchmen" och "True Detective".
Publiken verkar inte ha tröttnat på Stephen King än, tvärtom. HBO:s nya thrillerserie "The Outsider" har blivit en stor tittarframgång med ett snitt på 9 miljoner tittare per avsnitt i USA.

Variety skriver att "The Outsider" därmed toppar andra omtalade HBO-serier, som höstens "Watchmen" och "True Detective" säsong 3. Det är faktiskt den mest sedda premiärsäsongen sedan "Westworld" debuterade år 2016.
 
Även på svenska HBO Nordic har serien hittat sina fans:
 
- "The Outsider" har sedan premiären växt stadigt hos våra tittare och är definitivt en av de mest populära nya serierna hos oss. En säsongs-växare, helt klart, berättar presschef Karin Larsdotter för MovieZine.
 
Läs MovieZines recension: "Stephen King hanterad på exakt rätt sätt"

10 avsnitt långa miniserien "The Outsider" är ett övernaturligt drama där Cynthia Erivo och Ben Mendelsohn undersöker ett osannolikt, brutalt mord. Jason Bateman spelar ena huvudrollen och har också regisserat de två första avsnitten. Bateman berättar i en intervju om hur en annan King-klassiker inspirerade honom som filmskapare:

- Jag strävade efter "The Shining" och den där speciella skräcken som finns i vissa av Stephen Kings böcker. Känslan av att något hemskt ska hända, den där mörka atmosfären. Jag är ett stort fan av Kubrick vad gäller komposition och ljussättning, han var en stor inspiration.
 
 
Hela den första säsongen av "The Outsider" finns nu att streama på HBO Nordic.
| 12 mars 2020 14:00 |