Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 september 2022 | 19:30

”The Matrix” blir hiphop-musikal i Danny Boyles regi

”Free Your Mind” är titeln på ”Trainspotting”-regissörens spektakulära scentolkning.
Är det 1:a april idag? Brittiska medier rapporterar att ”The Matrix” ska sättas upp som musikal i Storbritannien. Med hiphop-musik, specialeffekter, hundratals dansare och storskalig koreografi återskapas den futuristiska sci-fi-klassikerns mest ikoniska scener - med ingen mindre än Danny Boyle som regissör, skriver BBC.
 
Boyle kallar Wachowskis originalfilm för ”extraordinärt förutseende och njutbar… Jag förstod inte riktigt vad jag såg, men jag njöt av den och var fascinerad”.
 
 
Vi ska tyvärr inte vänta oss någon biopremiär, även om det hade varit galet roligt att se regissören bakom ”Trainspotting” och ”Slumdog Millionaire” styra upp en remake för vita duken.
 
Istället handlar det om en unik show - med titeln "Free Your Mind"- som enbart kommer att spelas under några veckors tid, för att inviga en ny konsthall i Manchester. Så det är alltså dit du ska bege dig i oktober 2023 om du vill se den ”ögonöppnande och uppslukande” produktionen där själva åskådarna blir en lika viktig del av storyn.
| 29 september 2022 19:30 |