Serie

Skribent

Tobias Andersson

22 mars 2023 | 21:30

Jar Jar-skådisen överraskar med cameo i veckans ”The Mandalorian”

Ahmed Best som spelade allas vår favoritgungan välkomnades tillbaka till en galax långt, långt bort...
Har du hunnit kika på det senaste avsnittet av ”The Mandalorian”? La du i så fall märke till vem som dök upp i den där coola flashbacken från prequeltrilogin? Det var nämligen skådespelaren Ahmed Best, känd för att ha spelat Jar Jar Binks, som iklädde sig rollen som jedimästaren Kelleran Beq.
 
Det var nog ingen tillfällighet. När storyn skulle visa sig återblicka till prequeltrilogin ville nog Disney bjuda ”Star Wars”-fanatikerna på lite extra fan-service i form av ett (kanske aningen) oväntat gästspel.
 
Kände du igen honom? Ahmed Best i en hastig roll som jedimästare i nya "Mandalorian"-avsnittet.
 
Men det är faktiskt inte fösta gången som Ahmed Best axlar rollen som Kelleran Beq. Karaktären har dykt upp som programledare i barnprogrammet ”Star Wars: Jedi Temple Challenge", skriver Variety. Tänk dig typ ”Wild Kids” fast med ”Star Wars”-tema.
 
Efter att ha dragit på sig motion-capture-kostymen som den vimsige gunganen så fick Ahmed Best smaka på toxisk fankultur som gick så långt att han nästan övervägde att ta sitt liv. Vem vet, denna cameoroll kanske blir Bests stora comeback till ”Star Wars”-universumet i form av en alldeles egen spinoff. Må kraften vara med honom.
| 22 mars 2023 21:30 |