Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 juli 2018 | 12:00

Skådespelaren bakom Jar Jar Binks ville ta sitt liv

Ahmed Best öppnar upp om sina självmordstankar i ett känslosamt inlägg.
Han var tänkt som en "comic relief" i Star Wars-prequeln "Det mörka hotet" från 1999. Men den utomjordiska varelsen Jar-Jar Binks blev snabbt filmseriens mest hatade inslag någonsin.

Kritiken från både fans och media tärde hårt på skådespelaren Ahmed Best som var 26 år gammal när filmen släpptes. "Det här är platsen där jag nästan avslutade mitt liv. Än idag är det svårt att prata om det. Jag överlevde, och nu är den här lilla grabben min gåva för att ha överlevt", skriver han på Twitter.
 
 
Ahmed Best upprepade rollen som Binks i flera tv-spel, och i filmen "Mörkrets hämnd" från 2005. Karaktären sägs dessutom dyka upp i den kommande animerade serien "Star Wars: Underworld".

Men han är långt ifrån den ende som fått känna på en ordentlig backlash från upprörda Star Wars-fans. Barnstjärnan Jake Lloyd, som spelade unge Anakin, gav upp skådespeleriet helt och hållet efter att ha blivit mobbad i skolan. Och tidigare i år drevs Kelly Marie Tran bort från sociala medier efter en storm av elaka kommentarer kring hennes rollfigur i "The Last Jedi".
| 4 juli 2018 12:00 |