EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

15 september 2014 | 16:00

"The Magnificent Seven"-remake spelas in i vår

Regissören Antoine Fuqua och huvudrollsinnehavaren Denzel Washington berättar för MovieZine om planerna för en ny "7 vågade livet".
I mars drar nyinspelningen av västernklassikern "7 vågade livet" igång. Regissör är Antoine Fuqua och huvudrollen spelas av Denzel Washington. Fuqua säger till MovieZine:

- Det stämmer att vi också tillfrågat bl.a. Tom Cruise. Men det viktiga är bra skådespelare, inte att det bara ska vara stjärnor.

Originalfilmen kom 1960 och hade i rollerna bl.a. Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson och Robert Vaughn. Filmen var i sig en remake av Akira Kurosawas klassiker "De sju samurajerna" från 1954, men handlingen hade nu flyttats från det medeltida Japan till vilda västern. Storyn är i princip densamma ­ invånarna i en fattig liten by hyr in ett gäng revolvermän som ska försvara dem mot ett banditgäng.

"7 vågade livet" blev en klassiker och fick ett par mycket mediokra uppföljare. Nu är det alltså dags för en remake. Fuqua, snart bioaktuell med "The Equalizer", säger:

- Det är tidigt ännu, vi letar skådespelare. Min film kommer i tonen att ligga närmare "De sju samurajerna". Det handlar om individer som slår sig samman, och jag vill att filmen ska kännas realistisk.

Fuqua är en västernälskare ­- han nämner Sergio Leone, "Mannen från vidderna", "Mannen utanför lagen", "Pale Rider" som filmer som alltid inspirerar honom. Denzel Washington, däremot, har inte samma kärlek till genren. Han säger till MovieZine:

- Jag har inte sett så många. Jag såg "Mannen med oxpiskan" innan vi skulle göra "The Equalizer". Innan dess är det nog så länge sedan som "De skoningslösa" som jag såg en västernfilm.

Men finns det en möjlighet att få den numera (tyvärr) rätt avdomnade västerngenren att kommas tillbaka? Washington skrattar:

- Tillbaka? Var har den varit? Jag vet inte. Det viktiga för mig är att göra en bra film.

Gunnar Rehlin
| 15 september 2014 16:00 |