Serie

Skribent

Alexander Kardelo

27 januari 2023 | 18:44

HBO Max bekräftar: "The Last of Us" klar för säsong 2

Det postapokalyptiska dramat i "The Last of Us" fortsätter i en andra säsong. Det bekräftar HBO Max ikväll.
HBO:s adaption av succéspelet "The Last of Us" kommer att få en andra säsong.
 
Det bekräftar HBO Max efter att ha räknat samman tittarsiffrorna och insett att jovars, välgjort postapokalyptiskt drama baserat på en välkänd titel verkar gå hem i stugorna.
 
Bara två avsnitt (av totalt nio) har hittills sänts, men då serien var streamingtjänstens näst största premiär efter "House of the Dragon" var det knappast någon tvekan. Första avsnittet har redan lockat över 22 miljoner tittare bara i USA, skriver Deadline.
 
- Jag är överväldigad av att så många har tittat och fastnat för vår återberättelse av Joel och Ellies resa. Samarbetet med Craig Mazin, vårt otroliga team och HBO överträffade mina redan högt ställda förväntningar, säger Neil Druckmann, producent för serien och regissör för spelet.
 
"The Last of Us" utspelar sig i en farlig och pandemidrabbad värld, där överlevarna kämpar mot monster och för att behålla hoppet. Unga flickan Ellie (Bella Ramsey) kan bära på nyckeln till ett botemedel, och får tillsammans med hårdnackade Joel (Pedro Pascal) ta sig fram genom ett ödelagt USA.
 
 

En mörkare och dystrare uppföljare?

 
MovieZines spelexpert Anders Eklöf har sett hela den första säsongen, och ser fram emot mörkare vändningar i en säsong 2 - om man väljer att följa handlingen i det andra spelet.
 
- Utan att berätta för mycket så är "The Last of Us Part II" en mycket mörkare och dystrare berättelse än sin föregångare, som verkligen delade fanskaran på mitten, på grund av en del kontroversiella vändningar som inte alla uppskattade.
 
- Personligen tycker jag dock att det är en skarp uppföljning som tar berättelsen till nya och spännande platser, med mörka men träffsäkra budskap, säger Anders.
 
 
Vad tycker ni om serien så här långt?
| 27 januari 2023 18:44 |