Serie

Skribent

Tobias Andersson

17 januari 2023 | 18:40

”The Last of Us” blev HBO Max näst största streamingpremiär någonsin

HBO:s trogna adaption av det hyllade spelet kan i stort sett bara se sig slaget av ”House of the Dragon”.
Premiären av Joel och Ellies expedition i ett postapokalyptiskt USA gick verkligen inte av för hackor när den begav sig natten till måndagen.
 
Med sina 4,7 miljoner amerikanska tittare på premiärdagen är ”The Last of Us” nu HBO:s näst största streamingpremiär efter ”House of the Dragon”, skriver flera amerikanska medier. Prequelserien till ”Game of Thrones” hade dock en svårslagen öppning med nästan 10 miljoner tittare.
 
HBO:s största premiär sedan fjolårets ”House of the Dragon” var (kanske lite otippat) ”Boardwalk Empire”. Gangsterdramat med Steve Buscemi från 2010 låg som ohotad etta i över ett decennium och ligger till viss del fortfarande som nummer två med 4,8 miljoner tittare. Men vi ska inte glömma att 2010 nästan tillhör Hedenhös tidsålder där man var tvungen att schemalägga sin seriekonsumtion framför dåtidens så kallade tablå-tv, så att missa en premiär var det inte på tal om då.
 
Hur som helst är ”The Last of Us” HBO:s näst största premiär i vår moderna streaming-ålder.
 
– Vi är överlyckliga över att se att många fans, både gamla och nya, har välkomnat ”The Last of Us” i sina hem och sina hjärtan, säger skaparna Neil Druckmann och Craig Mazin.
 
"When you're lost in the darkness, look for the light."
 
I Sverige kan du streama ”The Last of Us” hos HBO Max. Några tittarsiffror här hemma i Sverige har inte släppts.
 
Såg du ”The Last of Us” på premiärdagen?
| 17 januari 2023 18:40 |