Serie

Skribent

Erika Jarhed

12 maj 2023 | 15:00

Arbetet med "The Last of Us" säsong 2 stoppas av strejken

Inte ens HBO:s succéserie med Pedro Pascal och Bella Ramsey överlever den pågående Hollywoodstrejken. Nu har arbetet med den andra säsongen stoppats.
Det är få serier som inte kommer att påverkas av den stora Hollywoodstrejken bland manusförfattare, vilket kommer leda till stora uppskjutningar av nya säsonger. För några dagar sedan rapporterades om att arbetet med den femte säsongen av "Stranger Things" stoppas
 
Nu skriver Variety att även arbetet med den andra säsongen av succéserien "The Last of Us" på HBO har pausats på grund av strejken. 
 
Förberedelserna för castingen av den andra säsongen hade just påbörjats, men nu har arbetet alltså lagts på is. Craig Mazin och Neil Druckmann, som skrev manus och regisserade alla avsnitt i första säsongen, har ännu inte hunnit skriva något manus för den andra säsongen. Skådisarna har istället blivit ombedda att läsa på om det andra spelet, "The Last of Us Part II", i spelserien som den andra säsongen ska baseras på.
 
Förhoppningen var att nästa säsong skulle börja spelas in i början av 2024 i Vancouver - något som troligtvis kommer att få skjutas upp.
 
| 12 maj 2023 15:00 |