Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 juli 2016 | 09:00

”The Conjuring 3” kan utspela sig på 80-talet

Det här har regissören James Wan att säga om nästa uppföljare.
Spökrysaren ”The Conjuring 2” gick upp på bio för bara några veckor sen, men har redan tjänat in en massa pengar. Det är en säker gissning att paret Warren (spelade av Patrick Wilson och Vera Farmiga) kommer att få undersöka övernaturliga fenomen i folks hem i några filmer till, så länge biopubliken visar intresse. 

Det saknas definitivt inte spännande fall i Ed och Lorraine Warrens arkiv. Regissören James Wan vet redan vad nästa film ska handla om.

- De har så många berättelser så det faller sig naturligt, om vi får chansen att berätta kommande kapitel finns det mycket att hämta från, säger Wan till IGN.

- Jag har en specifik idé, men den tänker jag inte berätta. Jag kan säga så mycket - första och andra filmen utspelar sig båda på 70-talet, jag tror att ”Conjuring 3” måste utspela sig på 80-talet.

Ett av Warrens mer kända fall från 1980-talet handlade om familjen Smurl, som påstod att deras hus var hemsökt av andar och en demon som trakasserade dem sexuellt. 

De verkliga spökjägarna Warrens är kanske mest kända för sin koppling till Amityville-huset, något som har filmats flera gånger och syns kort i senaste ”The Conjuring 2”. Ett annat fall från 80-talet är känt som ”The Haunting in Connecticut”. En filmatisering löst baserad på händelserna kom 2009, så det är kanske inte troligt att någon vill återbesöka den historien just nu. 

"The Conjuring"-filmerna har också ynglat av sig i spinoff-filmer som "Annabelle" (snart kommer uppföljaren) och den planerade "The Nun".
| 6 juli 2016 09:00 |