Film

Skribent

Thomas Linnaeus

24 juli 2022 | 18:15

"Terminator"-regissören missnöjd - tror inte på fler uppföljare i samma stuk

Tim Miller, som regisserade "Terminator: Dark Fate",  har öppnat upp om filmens flopp och uttalar sig om framtiden för filmserien.
En av gästerna på helgens Comic-Con i Sani Diego var Tim Miller, regissören bakom första “Deadpool” och producenten bakom “Love, Death & Robots”. I en diskussionspanel öppnade Miller upp om sitt arbete bakom “Terminator: Dark Fate”, som han regisserade, och säger att försöket att få liv i filmserien var fel. Precis som med “Terminator 3”, Terminator Salvation” och “Terminator Genisys” motsvarade inte nya filmen förväntningarna och påtänkta uppföljare skrotades.

Tim Miller utalar sig om framtiden för “Terminator” och regissören är uppriktig om sin insats och vad han tror om kommande filmer:
 
- "Terminator” är en intressant film att utforska, men vi kanske gjort det för mycket. Jag gick in med stenhård nördtro på att om jag gjorde en bra film som jag ville se, så skulle det gå bra [finansiellt]. Och jag hade fel. Det var ett av de där jävla eureka-ögonblicken på ett dåligt sätt, eftersom filmen floppade.
 
- Jag tror att om du gör en “Terminator”-film med lägre kostnad, kan en bra regissör och filmstjärna göra den grym. Det kan göras med strumpdockor och det kan vara fantastiskt. Jag skulle vilja göra en datoranimerad “Terminator”.
 
Efter “T2: Judgement Day” har man försökt att göra en värdig uppföljare fyra gånger. Alla gånger har misslyckats, och med senaste försöket - “Terminator: Dark Fate”, var till och med James Cameron ombord och försökte få liv i serien han en gång skapade.
 
Istället för fler filmer i serien, jobbar Netflix just nu på en “Terminator”-anime istället. Detta kanske är ett bättre tillvägagångssätt än att göra ytterligare högbudgetfilmer som inte levererar, med en åldrande Arnold Schwarzenegger som man gång på gång måste föryngra med datoreffekter.
 
Är "Terminator"-serien död, eller bör man göra fler filmer?
| 24 juli 2022 18:15 |