Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 februari 2021 | 23:08

”Terminator” blir animeserie på Netflix

Det är bekräftat - "Terminator" är en franchise som aldrig kan dö.
Oavsett hur många filmfloppar och medelmåttiga uppföljare hittar Skynet alltid ett sätt att skicka nya mördarrobotar från framtiden. Den här gången ska de ändå ha cred för att testa något nytt: en animeserie är på väg till Netflix.

Filmbolaget Skydance ("Terminator: Dark Fate") samarbetar med Production I.G ("Ghost in the Shell: SAC_2045") för att förstärka Netflix växande anime-utbud med hårda cyborgs.

- ”Terminator” är en av tidernas mest ikoniska sci-fi-historier, och har bara blivit mer relevant med tiden. Den nya animerade serien kommer utforska detta universum på ett sätt som aldrig tidigare gjorts. Vi ser fram emot att låta fansen uppleva ett otroligt nytt kapitel i den episka kampen mellan maskiner och människor, kommenterar John Derderian, vice-VD för anime på Netflix.

Seriens showrunner blir Mattson Tomlin, som skrivit manus till Netflix superhjälteaction "Project Power" och kommande "The Batman". Han utlovar en "Terminator"-version som "bryter konventioner, överträffar förväntningar och har riktig stake", enligt Variety.

Det är fortfarande för tidigt för att säga något om handlingen, eller när animerade "Terminator" kan dyka upp i rutan. Tills vidare kan vi se fram emot "Pacific Rim: The Black" som finns att streama den 4 mars.
 
 
Trots alla gånger man blivit besviken på Terminator-uppföljare så är det här en franchise som ligger mig varmt om hjärtat. James Camerons första film från 1984, och den svåröverträffade uppföljaren från 1991, är riktiga klassiker i action- och sci-fi-genren. Dessutom är storyn full av potential för fler spännande och mörka historier. Glöm "Genisys" och "Dark Fate", men den här serien är något att hålla utkik efter.
 
Kommer du titta på nya "Terminator"? Kommentera nedan.
| 26 februari 2021 23:08 |