Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 september 2022 | 12:00

"Tekken 8" slår sig in på moderna konsoler med en tung trailer

Kampen fortsätter i nästa del av den tunga fightingspelsserien "Tekken".
Under gårdagens direktsända State of Play avtäckte äntligen Bandai Namco Entertainment det efterlängtade fightingspelet "Tekken 8" på allvar, med en ny trailer.
 
Spelet utvecklas med grafikmotorn Unreal Engine 5 och kommer exklusivt till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC.
 
"Tekken 8" utspelar sig efter händelserna i det senaste spelet, där Heichachi Mishima besegrades. Nu är det återigen dags för Jin Kazama att kämpa mot sin far Kazuya, för att stoppa hans jakt efter världsherravälde.
 
 
 
- Vi är väldigt glada över att få visa nästa generation av "Tekken". Teamet har arbetat hårt för att ta med banbrytande nya funktioner till "Tekken 8" och satsat på att driva känslan av styrka i striderna genom att utnyttja kraften i de senaste generationens konsoler, säger Katsuhiro Harada, chefsproducent på Bandai Namco Studios. 
 
Inget datum har än så länge avslöjats för "Tekken 8", men Bandai Namco Studios säger att de "ser fram emot att få visa oss mer under de kommande månaderna". Det ser i alla fall sjukt snyggt ut.
 
Förutom "Tekken" har även den största konkurrenten inom genren, Capcom", "Street Fighter 6" på gång. Nyligen släpptes även den animerade Netflix-serien "Tekken: Bloodline".
 
Vad tycker du om "Tekken"-serien?
 
| 14 september 2022 12:00 |