Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 februari 2022 | 09:00

Trailer: Det här är "Street Fighter 6"

Ryu, Chun-Li, Ken och Cammy är redo för mer slagsmål i det kommande fightingspelet "Street Fighter 6".
Efter sex år av uppdateringar är Capcom redo att gå vidare från "Street Fighter 5" och har utannonserat "Street Fighter 6", som vi kommer få veta mer om under sommaren.
 
Spelet avslöjades i slutet av spelturneringen Capcom Pro Tour och i samband med seriens 35-årsjubileum, där den korta teasern där vi ser protagonisten Ryu och den senaste karaktären Luke.
 
 
Föregångaren "Street Fighter 5" är kanske den mest turbulenta delen i serien, som fick ett ganska ljummet mottagande när det släpptes 2016. I vanlig ordning har dock flera versioner av spelet släppts, i form av "Street Fighter V: Arcade Edition" och "Street Fighter 5: Champion Edition".
 
Spelet har dock sålt bra (6 miljoner) och är det näst mest sålda spelet i serien, efter de många versionerna av "Street Fighter II". 
 
När "Street Fighter 6" släpps och vad vi kan förvänta oss av det vet vi ännu inte, men Capcom lovar att de ska visa mer från spelet under sommaren.
 
Capcom avslöjade även "Capcom Fighting Collection", som släpps till Playstion, Xbox, PC och Nintendo Switch den 24 juni. Samlingen innehåller bland annat några titlar ur "Darkstalker"-serien och "Super Puzzle Fighter II Turbo".
 
 
Vilken är den bästa fightingspelsserien?
| 21 februari 2022 09:00 |