Serie

Skribent

Josefine Krischausky

20 mars 2022 | 11:30

"Tekken"-spelen blir animeserie hos Netflix - se teasern

Efter några mindre lyckade filmadaptioner väljer Netflix att bli en del av "Tekken"-världen, genom en serie med fokus på karaktären Jin Kazama.
Netflix har tidigare presenterat sin satsning för göra anime till en större del av sitt utbud, och fler kommande originaltitlar fortsätter att avslöjas. Nu meddelar streamingtjänsten att man har producerat en anime-adaption av de japanska spelen "Tekken", som får premiär senare under detta år.
 
Serien kommer att gå under titeln "Tekken: Bloodline", och karaktären som står i centrum av handlingen är Jin Kazama, som dök upp först i det tredje spelet. Sedan en ung ålder har Jin fått lära sig traditionella stridskonster från sin mor, Jun Kazama, men hans kunskaper lyckas inte rädda honom när en ond kraft dyker upp och förändrar hans liv för alltid. 
 
Med allt han tidigare hållit kärt förlorat, påbörjar Jin sin jakt på revansch. Slutmålet är den stora turneringen The King of Iron Fist, där den ultimata kampen för hämnd väntar. Se en första teaser för Netflix skildring av hans resa här:
 
 
Det första spelet i den framgångsrika "Tekken"-serien släpptes 1994, och sedan dess har sex ytterligare delar, ett flertal spinoff-spel, samt en och annan filmadaption tillkommit. Just Jin Kazamas resa har tidigare porträtterats i en live action-filmatisering från 2009, som dock inte togs emot särskilt väl av varken kritiker, publik, eller spelens egna regissör Katsuhiro Harada. 
 
"Tekken: Bloodline" kommer till Netflix senare under 2022. Något exakt premiärdatum, eller hur många avsnitt serien kommer att bestå av, är dock inte bekräftat ännu. 
| 20 mars 2022 11:30 |