Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

26 mars 2023 | 14:30

Teaser: Miljoner zombies väntar i nya "The Walking Dead: Dead City"

I "The Walking Dead: Dead City" återvänder omtyckta karaktärerna Maggie och Negan där de omaka paret tillsammans måste slåss mot zombies i New York.
Trots att “The Walking Dead” tog slut redan i höstas är det inte helt över för det långkörande zombieuniversumet. Som vi tidigare har skrivit om är det flera spinoffs på väg och en av dessa är “The Walking Dead: Dead City” där vi får följa originalets karaktärer Maggie och Negan som är på resande fot tillsammans.
 
 
Serien är en miniserie och varför just Negan och Maggie slår följe är det många som frågar sig. Maggie var gift med Glenn, och inbitna fans (spoilervarning här) kanske minns att Negan krossade makens huvud med en spikig klubba. Deadline rapporterar att flera från casten satt i en panel på WonderCon där de intervjuades om den kommande serien.
 
- Det är intressant eftersom det är mycket obearbetat trauma mellan Maggie och Negan. I “Dead City” får vi verkligen en chans att fråga oss: “Vad är det här? Vad krävs för att gå igenom det? Och även en möjlighet att för oss att föras samman på det här uppdraget. Men spänningen och allvaret är fortfarande mycket närvarande, berättar skådespelaren Lauren Cohan som spelar Maggie.
 
I “Dead City” byter man miljö från den amerikanska södern till USA:s östkust. Eli Jorné som är seriens showrunner förklarar bytet:
 
- Det är “The Walking Dead” som vi aldrig sett det förut. Vi har inte riktigt varit i en sådan stad innan. Det är New York, så det finns skyskrapor upp till himlen och en och en halv miljon zombies. Och för karaktärer som Maggie och Negan, som har sprungit i skogar länge, är det en helt ny värld som är extremt klaustrofobisk, skrämmande och som man även upptäcker har överlevande.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Negan (Jeffrey Dean Morgan) och Magie (Lauren Cohan) tillsammans på skogsvandring.
 
Men hur kommer stämningen att vara mellan Negan och Maggie efter deras våldsamma möten innan? Cohan fortsätter:
 
- Vi har sett deras vägar korsas så ofta, men i den här serien är det som en tunnel där Maggie och Negan är fångade i - där de får möta allt som de har flytt från. Vad Maggie har flytt ifrån och vad Negans närvaro innebär för henne. Det är som en intimitetsövning med den sämst tänkbara personen.
 
Jorné inflikar att det är en fortsättning på originalet och att serien kommer utforska traumat:
 
- Det är nästa kapitel i berättelsen om Maggie och Negan, vilket innebär mycket sorg, trauma och saknad på båda sidor och hur navigerar man i det? Hur klarar Maggie av att se Negan varje dag och påminnas om vad han gjorde med hennes livs kärlek? Det är fortfarande en stor del av serien. För alla som har sett “The Walking Dead” under alla dessa år och har ett band till dessa karaktärer fortsätter vi den historien, odlar den, utvecklar den och fördjupar den i en helt ny miljö.
 
“The Walking Dead: Dead City” har amerikansk premiär den 18 juni på AMC och AMC+. När vi får serien i Sverige är i dagsläget okänt.
| 26 mars 2023 14:30 |