Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

26 november 2022 | 12:00

Hur många “Walking Dead”-spinoffs får vi egentligen? Vi listar alla kommande serier

Trots att “The Walking Dead” är slut, är det inte slut för karaktärerna. Sheriffen Rick återvänder, motorcyklisten Daryl hamnar i Frankrike, och Maggie samt Negan åker till New York.
Efter 11 säsonger har sista avsnittet av “The Walking Dead” visats. Men än är sagan inte helt över för alla zombiefans där ute. Första spinoffen, “Fear The Walking Dead” från 2015, sänds fortfarande och kanalen AMC har bekräftat att flera andra serier är på väg.
 

“Tales of the Walking Dead”

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Redan i augusti hade “Tales of the Walking Dead” premiär. Den här serien tar inspiration från från antologiserier och upplägget är att varje del har en fristående berättelse. Inledningsvis spelade Terry Crews och Olivia Munn huvudrollerna i första avsnittet, och därefter har andra skådespelare medverkat i serien. Här är tanken att kända karaktärer från “Walking Dead”-universumet dyker upp titt som tätt.
 

“The Walking Dead: Dead City”

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Här har vi en direkt uppföljare till originalserien. I “The Walking Dead: Dead City” får vi följa karaktärerna Maggie och Negan som på något sätt hamnat på villovägar. Trots att Negan brutalt mosade huvudet på Glenn - Maggies make samt far till hennes barn, verkar de ha funnit varandra - och nu ger sig radarparet ut på äventyr i ett postapokalyptiskt New York.
 

“The Walking Dead: Daryl Dixon”

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Ytterligare en spinoff som är en uppföljare med en gammal karaktär. Här återvänder motorcykeldyrkaren Daryl Dixon, som på något sätt hamnat i Frankrike. Ursprungligen var tanken att Carol Peletier, änkan som blev zombieslaktare, även skulle delta, men dessvärre kunde inte skådespelaren bakom karaktären (Melissa McBride) vara med på inspelningen på grund av logistiska skäl.
 

En spinoff med Rick och Michonne

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Huvudpersonen i “The Walking Dead”, Rick, försvann hastigt under säsong nio och i samband med det avslöjade kanalen AMC att karaktären skulle få en trilogi av filmer istället. Året därefter fick vi en liten teaser, men sen dess har planerna ändrats. Nu är tanken att trilogin istället blir en miniserie på sex avsnitt. Spinoffen beskrivs som en storslagen kärlekshistoria mellan två karaktärer som måste anpassa sig efter en förändrad värld - vad nu det innebär.
 
Är det orimligt mycket “The Walking Dead” som är på väg? Finns det en publik för alla dessa serier? Utöver alla dessa spinoffs har tonårsdramat “The Walking Dead: World Beyond” redan blivit nedlagt, och vi har inte fått någon bekräftelse på att “Tales of the Walking Dead” får några nya avsnitt - efter säsongsavslutningen som var i september.
 
Vilken “Walking Dead”-spinoff ser du mest fram emot?
| 26 november 2022 12:00 |