Serie

Skribent

MovieZine

25 juni 2020 | 11:50

Välkommen till "Björnstad" - ny teaser och bilder från dramaserien

Peter Grönlund regisserar efter en roman av Fredrik Backman. Premiär på HBO Nordic i höst.
Nu släpps trailern och de första bilderna från "Björnstad". Den svenska dramaserien får premiär på HBO Nordic och i samtliga HBO Europes länder hösten 2020.

Dramaserien i fem avsnitt är baserad på succéromanen skriven av Fredrik Backman ("En man som heter Ove") och regisserad av Guldbaggebelönade Peter Grönlund ("Goliat", "Tjuvheder"). Anders Weidemann, Antonia Pyk och Linn Gottfridsson har skrivit manus. I ledande roller ser vi Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Ingrid och Oliver Dufåker.
 
Se den första teasertrailern här:
 
 

Handlingen i "Björnstad"

 
Den lilla staden Björnstad håller sakta på att försvinna in i den omgivande skogen. Den lokala hjälten och hockeystjärnan Peter återvänder hem för att bygga upp stadens juniorlag. Hela bygdens drömmar om en ljusare framtid landar tungt på dessa unga pojkarnas axlar. När lagets stjärnspelare blir anklagad för en fruktansvärd handling försätts hela staden i kaos.

"Björnstad" handlar om hoppet som för ett litet samhälle samman, de hemligheter som sliter det itu, det mod som krävs för att gå emot gruppen och konsekvenserna av hur vi uppfostrar våra barn.
 
 

Kända namn och nykomlingar i rollistan

 
Familjen Andersson utgörs av Ulf Stenberg som Peter, Aliette Opheim som Mira och deras barn Maya och Leo spelas av Miriam Ingrid och Lukas Wetterberg. Som medlemmarna av familjen Erdahl ser vi Tobias Zilliacus som Mats, Oliver Dufåker som Kevin och Frida Sandberg som Nicki.

I centrum för historien står också de unga hockeyspelarna i Björnstads juniorlag, och i de rollerna ser vi ett gäng debutanter framför kameran men ingalunda nykomlingar på isen. Laget består av Otto Fahlgren, Alfons Nordberg, Erik Lundqvist, Rasmus Karlsson och Najdat Rustom.

I andra roller ser vi bland andra Jacob Nordenson, Charlotta Jonsson, Sanna Niemi, Mikael Odhag, Anna Azcárate, Tomas Bergström, Einar Bredefeldt och Gustav Lindh.
 
 
"Björnstad" får premiär på HBO Nordic i höst.
| 25 juni 2020 11:50 |