Film

Skribent

Tobias Andersson

28 maj 2023 | 15:00

Tarantino sågar streaming-filmer: ”Som att de inte existerar”

Den alltid lika frispråkige regissören ifrågasätter filmer som går direkt till streamingdjungeln.
Som sig bör var Quentin Tarantino på plats nere på den Franska rivieran för att delta på filmfestivalen i Cannes. Där kunde han avslöja lite mer om sin kommande (och sista?) film ”The Movie Critic” samtidigt som han bjöd in till filmkväll med frågestund, något som MovieZine var inbjudna till.
 
När han väl huserade i Cannes passade Tarantino på att uttrycka sina synpunkter på de filmer som skippar vita duken för att landa direkt hos streamingjättarna. Vilken roll spelar de egentligen, undrar han.
 
– Jag baktalar ingen, men för Netflix har Ryan Reynolds tjänat 50 miljoner på filmen här och 50 miljoner på filmen där. Sen ska han tjäna 50 miljoner på någon kommande film. Jag har inte sett någon av dem, sa han i en intervju med Deadline.
 
Tarantino fortsatte:
 
– Kul för honom att han tjänar så mycket pengar. Men det är nästan som att dessa filmer inte existerar.
 
Låta film gå direkt till streaming? Inget som QT planerar att göra.
 
Filmskaparen har (som vi redan vet) starka åsikter och räds inte att yttra dem. Han hoppas att Sony kommer vilja ge ut hans nästa storfilm ”The Movie Critic”, då Tarantino insisterar på att film ska upplevas på bio och där är Sony den sista stora spelaren, enligt honom.
 
– Jag kommer förmodligen att göra filmen med Sony eftersom de är den sista spelaren i stan som fullt ut engagerar sig i bioupplevelsen.
 
Håller du med Quentin? Har han rätt i att streamingfilmerna försvinner i ett enda stort, digitalt brus?
| 28 maj 2023 15:00 |