Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 december 2019 | 16:45

Tarantino har inte glömt bort "Kill Bill vol. 3"

"Jag har en idé för vad jag vill göra med filmen. Vad har hänt med The Bride sen sist?"
Quentin Tarantino är en upptagen man, med både tv-serie och teaterpjäs framför sig. Vi vet ännu inte vad som blir hans nästa film efter "Once Upon a Time in Hollywood", men klart är att den kommer få dröja några år.

Tarantino saknar inte projekt på sitt skrivbord, ett våldsamt "Star Trek"-manus har fångat hans intresse - men många fans hoppas också på en "Kill Bill vol. 3". Kommer den någonsin att bli av?
 
Regissören fick frågan i en radiointervju tidigare i veckan, och svarade optimistiskt:

- Jag träffade faktiskt Uma Thurman igår över en middag. Vi diskuterade en idé som jag har. Vad har hänt med The Bride sedan sist? Jag vill inte bara komma med något halvhjärtat äventyr, hon förtjänar inte det. Jag har en intressant idé... Det kommer dröja minst tre år, men den finns definitivt bland mina planer.
 
 
Uma Thurman spelade hämndlystna kickass-bruden Beatrix Kiddo i "Kill Bill" från 2003, och upprepade rollen i en uppföljare (egentligen fortsättningen på en lång film) följande år. Ryktet säger att en tredje del skulle följa hennes dotter som växt till sig.

Det är välkänt att Tarantino planerar att göra en sista långfilm, och lägger av efter tio. Man får dock inte glömma att han räknar "Kill Bill vol. 1" och "Kill Bill vol. 2" som en enda långfilm... så vem vet, kanske kan en Vol. 3 räknas in i mixen den också, utan att bli "den tionde och sista filmen". Spekulationer förstås, men jag tror inte Tarantino är den som kommer byta ut filmkameran mot gungstolen så lätt.
 
Hans nästa projekt? En miniserie på fem avsnitt, som förmodligen är en spinoff på "Once Upon a Time in Hollywood".
| 11 december 2019 16:45 |